Turun Vasemmistoliitto: Turkulaisten palveluiden ja työllisyyden sekä alueiden tasa-arvon puolesta

Torsdag 2013-03-14 kl 22:24 - Elias Laitinen


Palveluiden tason säilyttämiseksi voidaan kuntaveroja korottaa maltillisesti ja välttämättömien investointien rahoittamiseksi kaupungin omaisuutta myydä.  Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset ja vuokra-asunnot tulee kuitenkin säilyttää kaupungin omassa hallinnassa.

Homekoulujen ja –päiväkotien saneeraus ja kaupunginteatterin peruskorjaus ja laajennus ovat kiireellisimpiä korjausinvestointeja.  Suurhankkeista pikaraitiotien rakentamisen edistäminen ja pienemmistä Pansion koulu ovat tärkeimpiä uudissijoituksia. Investoinneilla on myös tärkeä työllistävä vaikutus ja ne vahvistavat Turun elinvoimaisuutta.

Turun kaupungin menoista voidaan säästää merkittävästi tehostamalla energian käyttämistä sekä jonkin verran myös supistamalla erityisesti keskushallintoa. Toriparkki-hankkeesta tulee viimeinkin luopua ja Kauppatori kunnostaa ensisijaisesti perinteiseen torikäyttöön turkulaisia palvelevia uusia toimintoja unohtamatta. Turun kunnallispolitiikassa on lisättävä avoimuutta ja kuntalaisten kuulemista.

Vasemmistoliitto on tavoitteidensa edistämiseksi edelleen valmis tasavertaiseen yhteistyöhön kaikkien demokratiaan ja ihmisoikeuksia kunnioittamiseen sitoutuneiden puolueiden ja ryhmien kanssa, vaikka päättikin jäädä niin sanotun Uusi Turku–sopimuksen ulkopuolelle.

Nyckelord: tiedotteet, kannanotot, palvelut, kunnallistoimikunta


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.