Turun Vasemmistoliiton Asko Mäki: Hallinto-oikeuden päätös toriparkista suuri pettymys

Fredag 2013-04-05 kl 11:21 - Asko Mäki


- Hallinto-oikeuden päätös pitää Turun toriparkin mahdollistava kaava voimassa on suuri pettymys, toteaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Asko Mäki, joka on ollut aktiivinen myös kansanäänestystä asiasta vaatineessa liikkeessä sekä toriparkin vastaisessa toiminnassa.

- Turkulaisten enemmistöhän ei toriparkkia vieläkään halua, hän jatkaa. Toriparkista hyötyvät vain muutamat rikkaat kiinteistönomistajat.

- Melko varmasti asiassa haetaan vielä valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta (KHO). Asia ei siis ole aivan loppuun käsitelty. Mutta jos KHO:nkin päätös on toriparkin mahdollistava, kunnioitamme tietenkin ainakin muodollisesti demokraattisen päätöksenteon tulosta ja oikeuslaitoksen ratkaisuja, Mäki vakuuttaa.

- Ainakin me vasemmistoliittolaiset tulemme kuitenkin vaatimaan viimeiseen kirjaimeen asti, että hankkeesta ei aiheudu kustannuksia kaupungille, eikä siis turkulaisille. Näinhän on luvattu. Samalla on varmistettava, että Kauppatorin ympäristön rakennuksille ei aiheudu rakennustyöstä vaurioita. Ja Kauppatorin mahdollisimman häiriötön toiminta ja tulevaisuus on tietenkin myös taattava, Mäki painottaa.

Nyckelord: toriparkki, tori, kauppatori, Asko Mäki


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.