Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Toriparkkiin ei senttiäkään kaupungin rahaa

Onsdag 2013-04-10 kl 20:41 - Li Andersson


Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä tyrmää apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen 10.4. esille tuoman ajatuksen siitä, että Turun kaupunki lähtisi mukaan rahoittamaan Kauppatorin alle suunnitteilla olevaa parkkihallia. Turun sanomien ja Åbo Underrättelserin tietojen mukaan Turun kaupunki aikoo selvittää, minkälaisia liiketaloudellisia etuja toriparkin rakennuttajalle olisi tarjolla tämän vuoden aikana.

- Kaupunginhallituksen jäsenille, kaupunginvaltuutetuille ja kaikille turkulaisille toriparkin rakentamista on perusteltu oleellisesti juuri sillä, että maanalaiset rakennustyöt maksaa yksityinen taho, eikä hanke siten kaadu kaupungille taloudellisesti. Tämä takinkääntö osoittaa, kuinka tiukasti virkamiesjohto, SDP ja kokoomus ovat sitoutuneet toriparkin toteuttamiseen, valtuustoryhmän puheenjohtaja Li Andersson linjaa.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä vastustaa toriparkin rakentamista. Ryhmän mielestä kaupungin tulee odottaa KHO:n mahdollista päätöstä kaavavalituksista, ennen kuin minkäänlaisiin toimenpiteisiin hankkeen toteuttamiseksi ryhdytään. Hankkeesta ei saa aiheutua kustannuksia kuntalaisille.

- Toriparkin kaavasta ja esisopimuksesta päätettäessä niin parkin puolustajat kuin vastustajatkin olivat siinä käsityksessä, että kaupunki ei maksa itse hallista ja maanalaisista rakennustöistä mitään. Tämä tuotiin erityisesti esille toriparkkia kannattavien tahojen suunnalta. Tilanne on oleellisesti erilainen, jos kaupunki päättää lähteä mukaan rahoittamaan parkkia, Andersson jatkaa.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä haluaa kehittää kaupunkia panostamalla lähipalveluihin ja kaupunginosien tasavertaiseen kehittämiseen, viihtyisään ympäristöön sekä toimivaan julkiseen liikenteeseen. Turku ei toriparkkia tarvitse.

Lisätietoa:

Li Andersson
Valtuustoryhmän puheenjohtaja
lindrssn@gmail.com
0405088697

Nyckelord: toriparkki, tori, kauppatori, Li Andersson, valtuustoryhmä


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.