Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaati kaupunkia puuttumaan päivähoidon laittomaan tilanteeseen

Tisdag 2013-05-07 - Johannes Yrttiaho


Turun kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 6.5. tarkastuslautakunnan "Latua lapsille"-arviointiraporttia, joka pureutuu kaupungin varhaiskasvatuksen tilanteeseen. Raportti mm. toteaa, että Turussa on lainvastaiset yli 4 kuukauden mittaiset päivähoitojonot. Paikkaa vaillla on peräti 150 lasta. Pahin tilanne on Itä-Turussa, mutta myös muilla lähiöalueilla paikoista on kova pula. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaati kaupunginvaltuuston kokouksessa välittömiä toimenpiteitä varhaiskasvatuspalveluiden tilanteen korjaamiseksi. Ryhmän edustajat käyttivät useita puheenvuoroja päivähoidon tilanteesta ja mm. kritisoivat suunnitelmia yksityisen palvelusetelipäivähoidon lisäämisestä.

Ryhmän puheenjohtaja Li Andersson (vas) nosti vasemmistoliiton ryhmän ponsiesityksessä esille mm. itäisen Turun pitkät jonot.
- Itäiselle alueelle ei ole vireillä yhtään uudishanketta, ja pohjoiselle palvelualueelle vain yksi. Erityistä huomiota on siksi kiinnitettävä itäisen palvelualueen varhaiskasvatuksen palveluiden parantamiseen sekä paikkamäärän lisäämiseen, Vasemmistoliiton ponnessa perusteltiin. Ponsiesitystä kannatti valt. Mirka Muukkonen (vas) ja se sai Vasemmistoliiton valtuutettujen lisäksi tukea myös sdp:n ryhmältä.

Ryhmän ponnen lisäksi valtuutettu Johannes Yrttiaho (vas) esitti valtuutetttu Pasi Heikkilän (vas) kannattamana, että asiaan olisi puuttuttu valtuuston päätöksellä välittömästi:
- Kuten tarkastuslautakunnan raportista käy ilmi, varhaiskasvatuksen jono rikkoo lakia lasten päivähoidosta, Vasemmistoliiton esityksessä todettiin.
- Tilanne on jatkunut jo pitkään. Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus ja lautakunta ryhtyvät välittömästi toimenpiteisiin laittoman tilanteen korjaamiseksi, Vasemmistoliitto vaati. Äänin 59-8 Turku-sopimuksen allekirjoittaneet ryhmät kaatoivat Vasemmistoliiton esityksen. Tuekseen se sai vihreiden valtuutetun Jukka Vornasen.

Nyckelord: päivähoito, valtuustoryhmä, kaupunginvaltuusto, Turku


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.