Turun paikattava kärjistyvä pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista

Torsdag 2017-11-16 kl 19:59


Turun Vasemmistoliitto vaatii Turulta lisäresursseja kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon ja riittävän määrän omalle vuokra-asuntotuotannolle osoitettua tonttimaata, jotta Turku saavuttaisi oman tuotantotavoitteensa. Tavoitteesta ollaan pysyvästi jäljessä.  

Kaupungin omistaman TVT Asunnot Oy:n tavoite nettoasuntomäärän lisäykseksi vuodelle 2017 on 200 kappaletta. Toteumaksi on tulossa 19 kappaletta. Tästä johtuen TVT:n osuus koko kaupungin asuntokannasta on romahtamassa alle kymmenen prosentin, vaikka tavoitteena oli nostaa osuus 10,5 prosenttiin koko asuntokannasta. 

Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotantotavoitteesta on jääty reippaasti jälkeen jo vuosien ajan, ja TVT ennustaa heikon toteuman uusiutuvan lähivuosinakin, jos Turku jatkaa nykyistä asuntopolitiikkaansa. 

Kaupungin omia, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tarvitaan kiireellisesti lisää hajautetusti kaikille asuinalueille. Suuri, patoutunut kysyntä kaupungin kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista koskee koko Turkua. 

"Turku ei ota asunnottomuutta ja asumisen hintojen nousua vakavasti. Asuntopulan vuoksi asunnonhakijoille joudutaan kaupungin puolesta näyttämään ovea, vaikka asuminen kuuluu jokaisen perusoikeuksiin. Asumisen hinnat karkaavat käsistä, ja yksityiset vuokranantajat keräävät voitot", sanoo Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors.

 

Lisätiedot: 

Jaakko Lindfors
Turun Vasemmiston pj.
Puh. 040 775 1230


Kommentarer

2017-11-16 20:38  Eila Hannula

Ihan hyvä kannanotto vuokra asuntojen liian pieni määrä nostaa vuokrien tasoa ,jotka nyt jo on liian korkeat .Syntyy samanlainen tilanne kun Helsingissä on .Jonot pitkät ja vuokrat korkeat .asunnottomuus lisääntyy .


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.