Vasemmistoliitto sanoo ei, ei ja ei Turku-sopimukselle

Torsdag 2018-04-05 kl 22:06


Vasemmistoliitto pitää tärkeänä, että Turussa siirrytään pysyvästi normaaliin kunnallishallinnon prosesseihin: demokraattisesti valitut toimielimet päättävät valmisteluohjeet ja tekevät lopulliset päätökset virkavalmistelun pohjalta. Turku-sopimus kaventaa demokratiaa ja avoimuutta.  

Kaupunginjohtaja Minna Arve (kok.) on julkisuudessa esittänyt, että Turussa olisi palattava sopimuspolitiikkaan. Kokoomuksessa on haikailtu uutta Turku-sopimusta laajemminkin.

Vasemmistoliitto pitää mahdollisena, että sopimus tuodaan pöytään nyt alkaneissa neuvotteluissa Turun kaupunkistrategiasta.

- Olemme irtisanoutuneet sopimuspolitiikasta ja sitoutuneet kaupungin kehittämiseen yhteistyössä turkulaisten kanssa. Vasemmistoliitto sanoo ei suljettujen ovien takana tehtävälle kabinettipolitiikalle ja vallan keskittämiselle ammattipolitiikoille, virkamiehille ja yhtiöihin. 

Turun Vasemmistoliitto vaatii, konkreettista politiikkaa, jolla Turussa kärjistynyt sosiaalinen ja alueellinen eriytyminen voidaan korjata: Hyviä kunnallisia lähipalveluita, tasa-arvoa vahvistavaa koulupolitiikkaa, kunnan edullisia omia vuokra-asuntoja ja asiakasmaksujen alennuksia sekä maksuttomia palveluita. 

Turun Vasemmistoliitto muistuttaa, että keväällä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Turku-sopimus, jossa Vasemmistoliitto ei ollut mukana, kaatui:

Sopimuspolitiikan kaatumiseen vaikutti Vasemmistoliiton saama vaalivoitto ja tinkimättömyys puolueiden välisissä neuvotteluissa.

- Rahavalta, pienen piirin sopimuspolitiikka ja niin sanottu Turku-sopimus estivät pitkään kaupungin kehittämisen asukkaiden edun mukaisesti, Turun Vasemmistoliitto muistuttaa.

 

 Lisätiedot:


Jaakko Lindfors
Turun Vasemmiston pj.
040 775 1230

 

Elina Sandelin
Turun Vasemmiston varapj.
040 833 1707


Kommentarer

2018-04-06 10:01  Tauno.Hovirinta

Lyhyesti:Järjetön ja vastuuton kannanotto. Se ei edusta laajasti jäsenistömme näkemyksiä. Poliittisen ryhmän, jonka osuus kaupungimme vallankäytöstä on 12/67 pitää pystyä yhteistyöhön ja rakentaviin keskusteluihin muiden ryhmien ja kaupungin johdon kanssa. Vain tällä tavoin saamme aikaan tuloksia, joita olemme vaaleissakin lupailleet.


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.