Räkningen för torgparken skall inte betalas av åboborna!

Måndag 2019-11-25 kl 08:52

Torgparksförsvararna har i åratal påstått att torgparken inte förorsakar kostnader för staden. Det här stämmer inte. Vänsterförbundet i Åbo kräver att de kostnader torgparken förorsakar i form av riskhantering riktas till det privata torgparksföretaget Turun Toriparkki Oy. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Allt vårt stöd åt de strejkande!

Måndag 2019-11-25 kl 08:50

Postis och Arkeas spelöppningsförsök med byte av arbetskollektivavtal måste stoppas. Annars kommer arbetsavalsshoppandet att sprida sig som en löpeld. Det statsägda Posti sänker sina anställdas löner flera hundra euro i månaden, ökar arbetstiden och förkortar semestrarna. Arkea, som ägs av Åbo stad, sänker sina anställdas löner och pensioner. Dessutom förkortas arkeapersonalens semestrar.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Prioritera barnen och åldringarna!

Måndag 2019-11-04 kl 10:10

Vid sitt temaseminarium inför stundande budgetförhandlingar drog kommunalutskottet och fullmäktigegruppen upp den linje Vänsterförbundet i Åbo kommer att följa. Förbundet förhåller sig kritiskt till stadsdirektör Minna Arves (kok) ”anpassningsprogram”, dvs den nedskärningslista som bygger på de kommande årens så kallade livskraftsinvesteringar. Som Vänsterförbundet ser det, kommer skatteintäkterna att öka då staten fördelar de pengar som återstår i statskassan efter skattekortsreformen. Vidare vidhåller förbundet att en gallring i stadsdirektörens administrativa stab måste göras.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Vänsterförbundet i Åbo fördömer Arkeas avtalsshoppande

Torsdag 2019-10-10 kl 08:47

Vänsterförbundet i Åbo fördömer flerbranschföretaget Arkeas avtalsshoppande och dumpande av priset på arbete. Arkea ägs till 98% av Åbo stad.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Vänsterförbundet i Åbo stöder valet av Li Andersson till Vänsterförbundets ordförande för perioden 2019-2022

Fredag 2019-10-04 kl 16:07

Vänsterförbundets i Åbo höstmöte 3.10.2019 ger valet av Li Andersson till ordförande för perioden 2019-2022 sitt fulla stöd vid partimötet i november. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Jaakko Lindfors och Sasu Haapanen fortsätter i ledningen för Vänsterförbundet i Åbo

Fredag 2019-10-04 kl 16:05

Vänsterförbundet i Åbo återvalde enhälligt sitt presidium vid höstmötet 3.10. Ordförandeskapet innehas alltså fortsättningsvis under år 2020 av Jaakko Lindfors, 31, som viceordförande fortsätter Sasu Hapanen, 37.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turkulaiset puoluekokousedustajat selvillä

Fredag 2019-09-27 kl 19:17

Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton järjestämä jäsenäänestys puoluekokousedustajista on saatu päätökseen. Turussa äänestysprosentti oli 50,8 prosenttia. Puoluekokous järjestetään Kuopiossa 15.-17.11.2019.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Höstens budgetbeslut måste garantera rätten till en värdig ålderdom för våra välfärdsbyggare

Måndag 2019-09-09 kl 13:16

Vänsterförbundet i Åbo kräver att Åbo stad snabbt utökar antalet anställda inom den av staden upprätthållna åldringsvården och att vårdarnas löner höjs. Vidare föreslår förbundet att budgetmedel anslås för planeringen av uppförandet av ett allaktivitetshus med arbetsnamnet Portsahemmet 2. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Uusitalo fortsätter som ordförande för fullmäktigegruppen

Tisdag 2019-06-04 kl 10:15

Vänsterförbundets i Åbo fullmäktigegrupp, som sammanträdde till årsmöte söndagen den 2.6, återvalde enhälligt Mervi Uusitalo till gruppordförande. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Bättre grundservice ett måste i höstens budgetförhandlingar

Tisdag 2019-05-28 kl 08:04

Under höstens budgetförhandlingar måste vi koncentrera oss på att förbättra vår grundservice. Kvalitén på de livsviktiga social-, hälsovårds- och skoltjänsterna måste höjas och mer personal anställas. Nedskärningarna inom servicen måste stoppas.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Li Anderssonin vappupuhe Turussa 1.5.2019

Torsdag 2019-05-02 kl 09:29

Vasemmistoliiton pj., kansanedustaja Li Anderssonin vappupuhe Aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlassa Turun Vanhalla Suurtorilla 1.5.2019. 

Hyvät ystävät ja toverit,

Olemme taas kokoontuneet marssimaan ja juhlistamaan työväenliikkeen ja opiskelijoiden yhteistä ja kansainvälistä juhlapäivää, vappua. Tänä vuonna me teemme niin tilanteessa, jossa vasemmisto ei ole ollut Suomessa vuosikymmeniin. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Jaakko Lindforsin vapputervehdys Turussa 1.5.2019

Torsdag 2019-05-02 kl 09:19

Turun Vasemmistoliiton pj. Jaakko Lindforsin vapputervehdys Aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlassa Turun Vanhalla Suurtorilla 1.5.2019. 

Hyvät kuulijat,

Ei voi olla niin, että Suomessa ei tule toimeen työtä tekemällä. Ei voi olla niin, että työntekijälle maksetaan huonompaa palkkaa kuin työehtosopimus edellyttää. Ei voi olla niin, että työntekijöillä käydään ihmiskauppaa.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Kuopataan kiky

Torsdag 2019-03-07 kl 19:39

Turun Vasemmistoliiton kevätkokous vaatii, että kilpailukykysopimuksen pidennetystä työajasta luovutaan seuraavalla työmarkkinakierroksella. Tämä niin sanottu sopimus on ryöstö, jonka varjolla suoritettiin suora tulonsiirto työntekijöiltä työnantajille erityisesti yksityisellä sektorilla. Lisäksi julkisilla aloilla lomarahaleikkaukset heikensivät työntekijöiden toimeentuloa.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Perustulo on tulevaisuutta

Torsdag 2019-03-07 kl 19:37

Perustulon ja sosiaaliturvan uudistusta voidaan alkaa toteuttaa jo ensi vaalikaudella, linjaa Turun Vasemmistoliitto. Vastikkeeton ja riittävän suuri perustulo vähentää byrokratiaa ja lisää hyvinvointia läpileikkaavasti koko yhteiskuntaan.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Selvitys vanhustenhuollon tilanteesta tuotava kaupunginvaltuuston käsittelyyn

Måndag 2019-02-25 kl 19:54

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä vaatii, että Turun kaupunginvaltuuston käsittelyyn tuodaan selvitys vanhustenhuollon tilanteesta Turussa sekä yksityisiin yksiköihin tehdyn tehostetun valvonnan tulokset.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Kuntatyöntekijöille kunnon palkat!

Tisdag 2019-02-12 kl 13:32

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turun kaupunki korottaa työntekijöidensä palkkoja seuraavassa budjettipäätöksessä. Kuntatyöntekijät ovat tehneet hyvää tulosta pienillä palkoilla ja riittämättömin resurssein.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Palkkojen polkemisesta rikos

Torsdag 2019-01-31 kl 21:26

Turun Vasemmistoliitto tukee Teollisuusliiton vaatimusta, että laivanrakennusalaa koskevat alipalkkausepäilyt selvitetään, ja että ryhdytään seuraaviin toimenpiteisiin väärinkäytösten ennaltaehkäisemiseksi.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Uusitalo jatkaa Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän johdossa

Måndag 2019-01-14 kl 15:40

Sunnuntaina 13.1. kokoontunut Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän vuosikokous valitsi ryhmää jo viime vuonna vetäneen Mervi Uusitalon, 46, jatkamaan tehtävässään.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Skrytbyggena är ett slöseri som måste stoppas

Torsdag 2019-01-10 kl 21:03

Stadens projektplanering måste göras vettigare. 

Det sätt på vilket renoveringskostnaderna för Åbo stadsteater skenade iväg är en historisk flopp: den ursprungliga budgeten gick på omkring 25 miljoner, medan de faktiska kostnaderna uppgick till 45 miljoner. Såhär kan det inte fortsätta.

Läs mer »

1 kommentar .

Turun Vasemmiston kunnallistoimikunta järjestäytyi

Torsdag 2019-01-10 kl 21:02

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta piti järjestäytymiskokouksensa torstaina 10. tammikuuta. Kunnallistoimikunta valitaan järjestön syyskokouksessa, ja kunnallistoimikunnan toimikausi on kalenterivuosi.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

« Senaste inläggÄldre inlägg »