Turkulaiset puoluekokousedustajat selvillä

Fredag 2019-09-27 kl 19:17

Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton järjestämä jäsenäänestys puoluekokousedustajista on saatu päätökseen. Turussa äänestysprosentti oli 50,8 prosenttia. Puoluekokous järjestetään Kuopiossa 15.-17.11.2019.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Höstens budgetbeslut måste garantera rätten till en värdig ålderdom för våra välfärdsbyggare

Måndag 2019-09-09 kl 13:16

Vänsterförbundet i Åbo kräver att Åbo stad snabbt utökar antalet anställda inom den av staden upprätthållna åldringsvården och att vårdarnas löner höjs. Vidare föreslår förbundet att budgetmedel anslås för planeringen av uppförandet av ett allaktivitetshus med arbetsnamnet Portsahemmet 2. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Uusitalo fortsätter som ordförande för fullmäktigegruppen

Tisdag 2019-06-04 kl 10:15

Vänsterförbundets i Åbo fullmäktigegrupp, som sammanträdde till årsmöte söndagen den 2.6, återvalde enhälligt Mervi Uusitalo till gruppordförande. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Bättre grundservice ett måste i höstens budgetförhandlingar

Tisdag 2019-05-28 kl 08:04

Under höstens budgetförhandlingar måste vi koncentrera oss på att förbättra vår grundservice. Kvalitén på de livsviktiga social-, hälsovårds- och skoltjänsterna måste höjas och mer personal anställas. Nedskärningarna inom servicen måste stoppas.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Li Anderssonin vappupuhe Turussa 1.5.2019

Torsdag 2019-05-02 kl 09:29

Vasemmistoliiton pj., kansanedustaja Li Anderssonin vappupuhe Aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlassa Turun Vanhalla Suurtorilla 1.5.2019. 

Hyvät ystävät ja toverit,

Olemme taas kokoontuneet marssimaan ja juhlistamaan työväenliikkeen ja opiskelijoiden yhteistä ja kansainvälistä juhlapäivää, vappua. Tänä vuonna me teemme niin tilanteessa, jossa vasemmisto ei ole ollut Suomessa vuosikymmeniin. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Jaakko Lindforsin vapputervehdys Turussa 1.5.2019

Torsdag 2019-05-02 kl 09:19

Turun Vasemmistoliiton pj. Jaakko Lindforsin vapputervehdys Aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlassa Turun Vanhalla Suurtorilla 1.5.2019. 

Hyvät kuulijat,

Ei voi olla niin, että Suomessa ei tule toimeen työtä tekemällä. Ei voi olla niin, että työntekijälle maksetaan huonompaa palkkaa kuin työehtosopimus edellyttää. Ei voi olla niin, että työntekijöillä käydään ihmiskauppaa.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Kuopataan kiky

Torsdag 2019-03-07 kl 19:39

Turun Vasemmistoliiton kevätkokous vaatii, että kilpailukykysopimuksen pidennetystä työajasta luovutaan seuraavalla työmarkkinakierroksella. Tämä niin sanottu sopimus on ryöstö, jonka varjolla suoritettiin suora tulonsiirto työntekijöiltä työnantajille erityisesti yksityisellä sektorilla. Lisäksi julkisilla aloilla lomarahaleikkaukset heikensivät työntekijöiden toimeentuloa.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Perustulo on tulevaisuutta

Torsdag 2019-03-07 kl 19:37

Perustulon ja sosiaaliturvan uudistusta voidaan alkaa toteuttaa jo ensi vaalikaudella, linjaa Turun Vasemmistoliitto. Vastikkeeton ja riittävän suuri perustulo vähentää byrokratiaa ja lisää hyvinvointia läpileikkaavasti koko yhteiskuntaan.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Selvitys vanhustenhuollon tilanteesta tuotava kaupunginvaltuuston käsittelyyn

Måndag 2019-02-25 kl 19:54

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä vaatii, että Turun kaupunginvaltuuston käsittelyyn tuodaan selvitys vanhustenhuollon tilanteesta Turussa sekä yksityisiin yksiköihin tehdyn tehostetun valvonnan tulokset.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Kuntatyöntekijöille kunnon palkat!

Tisdag 2019-02-12 kl 13:32

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turun kaupunki korottaa työntekijöidensä palkkoja seuraavassa budjettipäätöksessä. Kuntatyöntekijät ovat tehneet hyvää tulosta pienillä palkoilla ja riittämättömin resurssein.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Palkkojen polkemisesta rikos

Torsdag 2019-01-31 kl 21:26

Turun Vasemmistoliitto tukee Teollisuusliiton vaatimusta, että laivanrakennusalaa koskevat alipalkkausepäilyt selvitetään, ja että ryhdytään seuraaviin toimenpiteisiin väärinkäytösten ennaltaehkäisemiseksi.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Uusitalo jatkaa Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän johdossa

Måndag 2019-01-14 kl 15:40

Sunnuntaina 13.1. kokoontunut Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän vuosikokous valitsi ryhmää jo viime vuonna vetäneen Mervi Uusitalon, 46, jatkamaan tehtävässään.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Skrytbyggena är ett slöseri som måste stoppas

Torsdag 2019-01-10 kl 21:03

Stadens projektplanering måste göras vettigare. 

Det sätt på vilket renoveringskostnaderna för Åbo stadsteater skenade iväg är en historisk flopp: den ursprungliga budgeten gick på omkring 25 miljoner, medan de faktiska kostnaderna uppgick till 45 miljoner. Såhär kan det inte fortsätta.

Läs mer »

1 kommentar .

Turun Vasemmiston kunnallistoimikunta järjestäytyi

Torsdag 2019-01-10 kl 21:02

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta piti järjestäytymiskokouksensa torstaina 10. tammikuuta. Kunnallistoimikunta valitaan järjestön syyskokouksessa, ja kunnallistoimikunnan toimikausi on kalenterivuosi.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turun asumisen hinnat alas

Torsdag 2018-12-13 kl 18:40

Turun vasemmisto vaatii kaupungin oman vuokra-asuntotuotannon kasvattamista.

Turun kaupungin oma asuntotuotanto laahaa vuosi toisensa jälkeen kaukana Turun itselleen asettamasta tavoitteesta. Kaupungin omistaman TVT Asunnot Oy:n omien asuntojen määrä kaupungin asunnoista laskee edelleen. Kaupunki on sitoutunut nostamaan kohtuuhintaisen asumisen osuutta Turussa. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Sote-kiinteistöjen myynti lyhytnäköistä politiikkaa

Tisdag 2018-12-04 kl 09:58

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä katsoo, että Turun kaupungin sote-kiinteistöjen ja -tonttien tulee olla Turun kaupungin omistuksessa. Valtuustoryhmä äänesti sote-kiinteistöyhtiön myyntiä vastaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 3.12. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Rahat ihmisten arkeen eikä visioihin

Torsdag 2018-11-08 kl 20:27

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turku pysäyttää vihdoin pitkään jatkuneen alueellisen eriytymisen ja lähipalvelujen heikentämisen syksyn talousarviossa.

Turun alueellinen eriytyminen on jatkunut vuosien ajan verrokkikuntia voimakkaampaa, eikä eriytymiselle näy loppua. Kokoomus tavoittelee syksyn talousarvioneuvotteluissa kuitenkin kokonaan uusia leikkauksia, mikä huonontaisi Turun alueiden palveluita sekä kärjistäisi eriytymistä ja pahoinvointia entisestään. 

Läs mer »

1 kommentar .

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Turun kaupungin tehtävä enemmän asunnottomuuden poistamiseksi

Onsdag 2018-10-17 kl 08:37

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä vaatii, että Turun kaupunki tarttuu hanakammin kaupungissa kasvaneeseen asunnottomuuteen. Tavoitteena tulee olla asunnottomuuden poistaminen kokonaan.

Läs mer »

1 kommentar .

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta vuodelle 2019

Fredag 2018-10-12 kl 15:36

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta vuonna 2019: 

Pj. Lindfors Jaakko
Vpj. Haapanen Sasu

Sandelin Elina
Lundén Merja
Yrttiaho Johannes
Hovirinta Tauno
Rinne Risto
Alin Markku
Koski Seppo
Haapanen Aki
Rantala Pekka
Raekallio Eva-Liisa
Saarinen Sauli
Oksanen Riikka
Räsänen Taimi
Syväkari Ulla
Rauvola Max

Varajäsenet (sisääntulojärjestyksessä):
Schwartz Leena
Niinimäki Rauni
Ahlgren Tero
Lindström Ilkka
Rantanen Kaija

Kommentera inlägg.

Irtisanomissuojaa vahvistettava heikentämisen sijaan

Torsdag 2018-10-04 kl 17:22

Sipilän porvarihallitus päätti huhtikuussa 2018 esittää työsopimuslain irtisanomissuojan heikentämistä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Tavoitteeksi esitetään keventää yksilöllisen irtisanomisen kriteereitä ja alentaa työllistämisen kynnystä. Hallitus muutti painostuksen alla tällä viikolla esityksensä koskemaan vain alle 10 hengen yrityksiä, mutta asia ei muuksi muutu.  

Irtisanomissuojan heikentämistä perustellaan työllisyysvaikutuksilla, vaikka mitään näyttöä tällaisista vaikutuksista ei ole. Irtisanomissuoja on Suomessa kansainvälisesti vain keskitasoa. Muutoksella voi olla jopa negatiivinen vaikutus rekrytointiin, kun työntyöntekijät hakeutuisivat suurempiin yrityksiin parempien työehtojen perässä. Esitys jatkaa Sipilän hallituksen työväestöä kurittavaa linjaa, joka on ollut erityisen vihamielistä naisia ja nuoria kohtaan.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

« Senaste inläggÄldre inlägg »