Asko Mäen vappupuhe 1.5.

Torsdag 2014-05-08 kl 09:11 - Asko Mäki


Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja *Asko Mäki* Turun 2014 Aatteen ja ay-liikkkeen vappujuhlassa Vanhalla Suurtorilla:

Hyvät toverit ja ystävät, turkulaiset, kärä vänner och kamrater, åbobor,

Vuosi sitten ei voinut kuvitella, että Euroopassa voi nousta jälleen todellinen sodan uhka ja rauhantunnuksen kantaminen vappukulkueen kärjessä on taas aiheellista.


Häikäilemätön valtapolitiikka, kiihkokansallismielisyyden hyväksikäyttäminen ja silkka imperialismi ovat kärjistäneet tilanteen Ukrainassa pahimmillaan sodan partaalle. Me suomalaiset haluamme olla hyvissä väleissä kaikkien kansojen ja erityisesti naapureittemme kanssa.

Uskon, että puhun kaikkien täällä olevien puolesta, kun vetoan kaikkiin asianosaisiin tahoihin, jotta Ukrainaa koskevat ristiriidat ratkaistaan rauhanomaisesti, neuvotellen ja kansainvälisen oikeuden periaatteita kunnioittaen, sekä maiden sisäistä demokratiaa vahvistaen.

Euroopan unioni (EU) on monista puutteistaan ja ongelmistaan huolimatta kiistatta onnistunut tärkeimmässä, rauhan ylläpitämisessä alueellaan ja vaikutuspiirissään. Tästä rauhan unionista on nyt tehtävä entistä demokraattisempi, solidaarisempi ja oikeudenmukaisempi. Siksi EUssa tarvitaan vahvaa ja todella vaikuttavaa vasemmistoa.

Den europeiska unionenEU hr lyckats som fredsprojekt. Nu behöver vi en mer demokratisk, solidarisk och rätvis union. Därför behövs starkare vänstern I EU. Vi kan förändra Europa tillsammans. Det lönar sig att rösta i europarlamentsvalet!

Voimme yhdessä muuttaa Eurooppa. Europarlamentin vaaleissa kannattaa äänestää!


Haluan kiittää tämän vapputapahtuman valmisteluissa mukana olleita tovereita. Turun Vasemmistoliiton kunnallissihteeri *Birgitta Mattsson* ei tapaturman vuoksi voi olla täällä paikan päällä, mutta kiitoksen ajatukset tavoittavat hänet.

Turun SKP:n toverit tekivät hyvää työtä julisteiden liimaamisessa ja levittämisessä: kiitos *Martti Leppänen* ja kumppanit. *Jari Suominen*, *Jarmo Lempinen* ja *Aimo Mäki* kunnostautuivat samoissa puuhissa kanssani ja ensin mainitut vielä vapunpäivän järjestelyissä.

Kiitos myös Turun Aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlatoimikunnalle työstään ja ammattiosastoille tuesta.

Erityiskiitos kuuluu taiteilija *Leo Jokiselle* Superprole-hahmosta ja sen käyttöoikeudesta tämän vuoden vapputapahtumamme ulkoisessa ilmeessä.

Kiitos myös etukäteen päivän puhujillemme ja esiintyjillemme. Sekä kiitos  teille hyvät ihmiset siitä että olette säästä huolimatta tulleet mukaan osoittamaan mieltänne rauhan, työn ja toimeentulon puolesta.

Toverit, ystävät, kamrater, vänner, hyvää aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlaa!


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.