Vasemmistoliitto hylkäsi Turun hallitussopimuksen

Torsdag 2012-12-13 kl 20:51 - Elias Laitinen


Turun Vasemmistoliitto päätti torstaina 13.12. uuden valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan yhteiskokouksessa, että se ei lähde mukaan Turun valtuustoryhmien väliseen sopimukseen vuosiksi 2013-2016. Kokous kävi pitkän ja perusteellisen keskustelun, jossa punnittiin tarkasti sopimuksen allekirjoittamisen hyötyjä ja haittoja sekä sopimuspolitiikan lähtökohtia. Lopulta päätös syntyi äänestyksen jälkeen selkein numeroin 13-6, 2 tyhjää.

”Yleisesti alhainen äänestysprosentti kunnallisvaaleissa oli protesti Turun mätää päätöksentekokulttuuria vastaan. Vastaavanlaista tiukkaa sopimusta ei ole käytössä missään muussa suuressa kaupungissa. Meidän kannattajamme odottavat meidän haastavan kokoomusvetoisen kabinettipolitiikan”, kertoo Vasemmistoliiton uuden valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Li Andersson.

Turun Vasemmistoliitto korostaa olevansa yhteistyökykyinen ryhmä. Puolue tunnustaa Turun talouden tasapainottamisen tarpeen. Demokratian rajoittamisen lisäksi Turun Vasemmistoliitto haluaa kuitenkin sanoutua irti keinoista, joilla sopimuksen allekirjoittajat talouden tasapainottamista tavoittelevat.

”Saimme neuvotteluissa sopimukseen tavoitteitamme, mutta enemmistö näki että sopimuksen hyväksyminen olisi merkinnyt sitoutumista demokratiaa rajoittavaan kabinettikähminnän kulttuuriin ja yksiselitteiseen kunnallisista palveluista leikkaamiseen sekä kaupungin omaisuuden myymiseen, joihin sopimuksen nähtiin johtavan. Nähtäväksi jää, miten muut ryhmät, erityisesti protestin kanavana esiintyneet perussuomalaiset, suhtautuvat sopimuksessa mukana olemiseen”, haastaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Asko Mäki.

Päätös sopimuksesta pois jättäytymisestä ei ollut helppo. Enemmistö päätyi kuitenkin tälle kannalle, ja vasemmistolaiset jatkavat työtään tasa-arvoisemman Turun puolesta yhtenäisesti aktiiviensa sekä lähes 12 000 turkulaisen kannattajansa tuella.

”Pidämme edelleen kiinni siitä, että kaupungin luottamustoimipaikkojen jaon on vastattava myös Vasemmistoliiton osalta kunnallisvaalien tulosta”, päättää Mäki.

Nyckelord: tiedotteet, uutiset, kunnallispolitiikka


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.