Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Turun kaupungin tehtävä enemmän asunnottomuuden poistamiseksi

Onsdag 2018-10-17 kl 08:37


Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä vaatii, että Turun kaupunki tarttuu hanakammin kaupungissa kasvaneeseen asunnottomuuteen. Tavoitteena tulee olla asunnottomuuden poistaminen kokonaan.  

Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus ARAn keräämien tietojen mukaan asunnottomuus on vuodesta 2016 vuoteen 2017 vähentynyt esimerkiksi Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa, mutta Turussa asunnottomien määrä kasvoi 117 hengellä. Tämä on selvästi enemmän kuin muissa isoissa kaupungeissa.

-  Asunnottomuus on Suomessa vähentynyt, vaikka joidenkin ryhmien, kuten esimerkiksi nuorten asunnottomuus erityisesti pääkaupunkiseudulla on kasvanut. On erittäin huolestuttavaa, että tilanne Turussa poikkeaa niin kansallisesta trendistä, kuin kehityksessä maan isoimmissa kaupungeissa, valtuustoryhmän puheenjohtaja Mervi Uusitalo linjaa. 

Niin kansainväliset kuin kansalliset esimerkit osoittavat, että kohtuuhintainen vuokra-asuntotuotanto ja monipuolinen asuntokanta on keskeisessä roolissa asunnottomuuden torjunnassa. Sen lisäksi on tarjottava asumiseen liittyviä palveluita asunto ensin-periaatteen mukaisesti. Asunto ensin-periaate pohjautuu toimintamalliin, jossa ihmiselle ensin tarjotaan oma koti eli asunto ja sen jälkeen pyritään tarjoamaan palveluita muiden elämänhallintaan ja hyvinvointiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.  

- Vasemmistoliitto on jo pitkään tehnyt töitä Turussa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen määrän lisäämiseksi. Vaadimme nyt Turun kaupungilta toimia asunnottomuuden poistamiseksi. Esitämme, että Turku asettaa tavoitteeksi asunnottomuuden poiston, ja lisää asunto ensin-periaatteen mukaisesti tarjottavia asumispalveluita asunnottomille sekä kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen määrää, Uusitalo jatkaa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti asiasta valtuustoaloitteen kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.10.


Kommentarer

2018-11-02 23:17  Toimintaa

Vaatii,vaatii. Nyt tarvitaan jo jotain muuta kuin näitä ikuisesti kaikkien vaatimuksia. Turulla on esim kaupungin sairaalan vieressä tyhjänä pari kolme kiinteistöä joissa oli mm. pakolaisia muutama vuosi sitten. Ei tarvitse kuin ovet aukaista. Huonekalut luultavasti sisällä vielä. Ainakin osa. Siellä olisi suurimmalle osalle ns. metsien miehille lämmin huone valmiina. Eikä maksaisi paljon. Onko vaikeeta kuvitella miltä tuntuu nukkua -25 ulkona? Asiat on helppoja kun joku viitsii tehdä muutakin kuin vaatia! Sinne voi toki palkata muutaman vartijan niin pysyy paikat suhtkoht kunnossa. Eikä tarvitse sossun maksaa näille metsien miehille enää asunto vuokraa ennen kuin se asunto todella löytyy. Nyt ne tilat on tyhjän panttina!


Kommentera inlägg


Namn:*

Hemsideadress:

E-postadress:

Meddela gärna om kommentarer via e-mail.