Skrytbyggena är ett slöseri som måste stoppas

Torsdag 2019-01-10 kl 21:03

Stadens projektplanering måste göras vettigare. 

Det sätt på vilket renoveringskostnaderna för Åbo stadsteater skenade iväg är en historisk flopp: den ursprungliga budgeten gick på omkring 25 miljoner, medan de faktiska kostnaderna uppgick till 45 miljoner. Såhär kan det inte fortsätta.

Läs mer »

1 kommentar .

Turun Vasemmiston kunnallistoimikunta järjestäytyi

Torsdag 2019-01-10 kl 21:02

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta piti järjestäytymiskokouksensa torstaina 10. tammikuuta. Kunnallistoimikunta valitaan järjestön syyskokouksessa, ja kunnallistoimikunnan toimikausi on kalenterivuosi.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turun asumisen hinnat alas

Torsdag 2018-12-13 kl 18:40

Turun vasemmisto vaatii kaupungin oman vuokra-asuntotuotannon kasvattamista.

Turun kaupungin oma asuntotuotanto laahaa vuosi toisensa jälkeen kaukana Turun itselleen asettamasta tavoitteesta. Kaupungin omistaman TVT Asunnot Oy:n omien asuntojen määrä kaupungin asunnoista laskee edelleen. Kaupunki on sitoutunut nostamaan kohtuuhintaisen asumisen osuutta Turussa. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Sote-kiinteistöjen myynti lyhytnäköistä politiikkaa

Tisdag 2018-12-04 kl 09:58

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä katsoo, että Turun kaupungin sote-kiinteistöjen ja -tonttien tulee olla Turun kaupungin omistuksessa. Valtuustoryhmä äänesti sote-kiinteistöyhtiön myyntiä vastaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 3.12. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Rahat ihmisten arkeen eikä visioihin

Torsdag 2018-11-08 kl 20:27

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turku pysäyttää vihdoin pitkään jatkuneen alueellisen eriytymisen ja lähipalvelujen heikentämisen syksyn talousarviossa.

Turun alueellinen eriytyminen on jatkunut vuosien ajan verrokkikuntia voimakkaampaa, eikä eriytymiselle näy loppua. Kokoomus tavoittelee syksyn talousarvioneuvotteluissa kuitenkin kokonaan uusia leikkauksia, mikä huonontaisi Turun alueiden palveluita sekä kärjistäisi eriytymistä ja pahoinvointia entisestään. 

Läs mer »

1 kommentar .

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Turun kaupungin tehtävä enemmän asunnottomuuden poistamiseksi

Onsdag 2018-10-17 kl 08:37

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä vaatii, että Turun kaupunki tarttuu hanakammin kaupungissa kasvaneeseen asunnottomuuteen. Tavoitteena tulee olla asunnottomuuden poistaminen kokonaan.

Läs mer »

1 kommentar .

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta vuodelle 2019

Fredag 2018-10-12 kl 15:36

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta vuonna 2019: 

Pj. Lindfors Jaakko
Vpj. Haapanen Sasu

Sandelin Elina
Lundén Merja
Yrttiaho Johannes
Hovirinta Tauno
Rinne Risto
Alin Markku
Koski Seppo
Haapanen Aki
Rantala Pekka
Raekallio Eva-Liisa
Saarinen Sauli
Oksanen Riikka
Räsänen Taimi
Syväkari Ulla
Rauvola Max

Varajäsenet (sisääntulojärjestyksessä):
Schwartz Leena
Niinimäki Rauni
Ahlgren Tero
Lindström Ilkka
Rantanen Kaija

Kommentera inlägg.

Irtisanomissuojaa vahvistettava heikentämisen sijaan

Torsdag 2018-10-04 kl 17:22

Sipilän porvarihallitus päätti huhtikuussa 2018 esittää työsopimuslain irtisanomissuojan heikentämistä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Tavoitteeksi esitetään keventää yksilöllisen irtisanomisen kriteereitä ja alentaa työllistämisen kynnystä. Hallitus muutti painostuksen alla tällä viikolla esityksensä koskemaan vain alle 10 hengen yrityksiä, mutta asia ei muuksi muutu.  

Irtisanomissuojan heikentämistä perustellaan työllisyysvaikutuksilla, vaikka mitään näyttöä tällaisista vaikutuksista ei ole. Irtisanomissuoja on Suomessa kansainvälisesti vain keskitasoa. Muutoksella voi olla jopa negatiivinen vaikutus rekrytointiin, kun työntyöntekijät hakeutuisivat suurempiin yrityksiin parempien työehtojen perässä. Esitys jatkaa Sipilän hallituksen työväestöä kurittavaa linjaa, joka on ollut erityisen vihamielistä naisia ja nuoria kohtaan.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi Jaakko Lindfors ja varapuheenjohtajaksi Sasu Haapanen

Torsdag 2018-09-27 kl 21:29

Turun Vasemmistoliiton syyskokous valitsi järjestön puheenjohtajaksi Jaakko Lindforsin ja varapuheenjohtajaksi Sasu Haapasen. Puheenjohtajisto valittiin vuodelle 2019.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turun pidettävä kiinni sote-kiinteistöistään

Torsdag 2018-09-13 kl 19:43

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turku pitää keskeiset sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistönsä omassa omistuksessa, eikä myy lyhytnäköisesti arvokasta omaisuuttaan. Vasemmistoliitto ei tue kokoomuksen esittämää kytkykauppaa. Vasemmistoliitto on esittänyt jo kesäkuussa tällaisen kaupan hylkäämistä.

Läs mer »

1 kommentar .

Valtuustoryhmät: Iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi väkivaltaisen rasismin levittämisessä

Måndag 2018-08-20 kl 09:15

Me allekirjoittaneet turkulaiset poliittiset ryhmät ilmoitamme vahvan sitoutuksemme kaikkien ihmisten jakamattomaan ja yhtäläiseen ihmisarvoon sekä ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Turun tulee olla paikka, jossa jokainen meistä voi elää vailla huolta oman turvallisuutensa puolesta. Ilmaisemme siksi syvän huolemme ja paheksuntamme lauantaiksi 18. elokuuta suunniteltua suomalaisen uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssia kohtaan.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turun oppilaitosten paisuneet ryhmäkoot painettava alas

Torsdag 2018-06-07 kl 12:26

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että syksyn budjettineuvotteluissa päätetään Turun peruskoulujen, ammatillisen koulutuksen ja lukioiden ryhmäkokojen laskusta inhimilliselle ja pedagogisesti tarkoituksenmukaiselle tasolle.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Turun Vasemmistoliitto vaatii radikaalia politiikan suunnanmuutosta

Torsdag 2018-05-31 kl 20:41

Turun poliittiset ryhmät neuvottelevat tällä hetkellä ns. kasvuohjelmasta. Asia on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina 4.6. Kasvuohjelmassa linjataan kymmenien miljoonien talouden sopeutustoimia tuleville vuosille. Vasemmistoliitto pelkää, että käytännössä esitykset johtavat omaisuuden myyntiin, asiakasmaksujen korotuksiin, yksityistämiseen ja menojen leikkauksiin. Kyse on talouskuriohjelmasta, samasta politiikasta, mitä Turussa on kokoomusjohtoisesti harjoitettu jo vuosia.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Kuuden tunnin työpäivän kokeilu Turun vanhustenhuoltoon

Fredag 2018-05-18 kl 08:37

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turku kokeilee vanhustenhuollossa kuuden tunnin työpäivää työntekijöiden ansiotason alentumatta.   

Vanhustenhuollon hoitajat tekevät tällä hetkellä työtä kovassa kiireessä ja paineessa. Vanhustenhuollossa jonot ovat pitkät ja työntekijöiden stressi suuri, koska kaupungin osoittamat resurssit vanhustenhuoltoon ovat riittämättömät.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Kokoomus juonii uutta sopimusta - huuhaa-investoinnit vievät rahat palveluilta

Torsdag 2018-05-03 kl 20:42

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok.) on ilmoittanut, että puolueet neuvottelevat hänen johdollaan kevään aikana ns. Kestävän kasvun ohjelmasta. Siinä sovittaisiin lähivuosien investoinneista ja sopeuttamis- eli leikkaustoimenpiteistä, joista jälkimmäiset mitä ilmeisimmin kohdistuisivat kaupungin palveluihin ja henkilöstöön.

Turun Vasemmistoliitto katsoo, että talousjohdon esittelemät laskelmat investointien edellyttämistä sopeuttamistoimista eivät kestä lähempää tarkastelua. Vasemmistoliitto muistuttaa lisäksi, että investoinnit ja käyttötalousmenot ovat kunnan talousarviossa ja taloussuunnitelmassa ratkaistavia asioita. Puolue on koko ajan vaatinut Turkuun normaalia kunnallishallinnon valmistelua kabinettisopimisen sijaan.

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Jaakko Lindforsin tervehdys Aatteen ja ay-liikkeen vappujuhlassa

Onsdag 2018-05-02 kl 09:22

Hyvät kuulijat!

Yli satavuotinen työväenliike on saavuttanut paljon rohkeudella ja aloitteellisuudella. Tämän päivän työväenliike on kuitenkin paria poikkeusta lukuun ottamatta liian kiltti, passiivinen ja epäyhtenäinen.

Ensin porvarihallitus leikkaa viikatteella kansalaisten toimeentulosta ja lähipalveluista. Kärsijöinä ovat kaikenikäiset tavalliset kuntalaiset. Voitot kuormataan suurpääoman omistajille, suurituloisille ja veroparatiiseihin.

Mutta mitä tekee työväenliikkeen enemmistö?

Läs mer »

Kommentera inlägg.

Johannes Yrttiahon puhe toverihaudoilla

Onsdag 2018-05-02 kl 09:19

Puhe toverihaudoilla 1. toukokuuta 2018, Turun hautausmaa

Hyvät toverit!

Muistamme tänä vuonna sadan vuoden takaista Suomen sisällissotaa ja sen jälkiselvittelyitä.

Sodassa, sen jälkeisissä teloituksissa ja vankileireillä kuoli ainakin 37 000 suomalaista. Vankileireille sullottiin toukokuusta 1918 alkaen 80 000 ihmistä. Leireillä kuoli 13 500 vankia. Sodassa ja leireillä tapetuista valtaosa oli tavallisia työläisiä, läheskään kaikki eivät olleet osallisia taisteluihin tai väkivaltaisuuksiin.

Läs mer »

1 kommentar .

Maakuntavaaleihin ensimmäiset ehdokkaat - mukana 24 turkulaista

Tisdag 2018-04-17 kl 12:48

Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirikokous asetti ensimmäiset maakuntavaaliehdokkaat lauantaina 14. huhtikuuta. Ehdolle nimettiin yhteensä 44 henkilöä, joista turkulaisia on 24. Varsinais-Suomen Vasemmistoliitto lähtee lokakuussa järjestettäviin maakuntavaaleihin täydellä 118 ehdokkaan listalla.

Läs mer »

1 kommentar .

Turun Vasemmistoliiton valtuustoryhmä: Tasa-arvoinen koulu tarvitsee resurssinsa

Tisdag 2018-04-17 kl 09:19

Eilen hyväksyttyyn Turun kaupunkistrategiaan saatiin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ehdottama lisäys, jonka mukaan eriarvoistumisen ehkäiseminen otetaan Turun kaupunkipolitiikkaa ohjaavaksi strategiseksi tavoitteeksi.

Läs mer »

1 kommentar .

Terveyskeskusmaksuista luovuttava Turun budjettineuvotteluissa

Fredag 2018-04-13 kl 10:23

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että terveyskeskusmaksuista on luovuttava. Turun terveyspalvelujen asiakasmaksut ovat monelle kuntalaiselle este saada tarvitsemaansa hoitoa. Esimerkiksi sairastuneelle yksinhuoltajalle terveyskeskusmaksusta tulee usein ylitsepääsemätön kynnys, jolloin tarpeellinen hoito jää saamatta. 

Läs mer »

Kommentera inlägg.

« Senaste inläggÄldre inlägg »